Yritys

Ilkka Pietiäinen kävi ensimmäisen Suomen Tieyhdistyksen järjestämän TIKO-tieisännöitsijäkoulutuksen vuonna 2003, kun maa- ja metsätalousyrittäjä halusi saada lisäansioita. Toiminta kasvoi hiljalleen, vuoteen 2015 mennessä tiekunta-asiakkaita oli jo kymmeniä. Ilkka on suunnitellut ja valvonut useita kymmeniä perusparannushankkeita sekä ollut siltahankkeissa isännöitsijänä. Osana yritystoimintaa on ollut myös yksityistieasioiden puhelinneuvonta.

Ilkan tytär Opri Pietiäinen suoritti agrologiopintoja, joiden aikana syntyi ajatus tieisännöinnin jatkamisesta. Opri kävi TIKO-koulutuksen vuonna 2015 ja perusti Tieniekka ky:n, jonka nimi viittaa tietaituriin. Yrityksen nimen keksi Ilkka.

Yksityistielain muuttuessa vuonna 2019 ja tiekuntien toimijoiden ikääntyessä yhä useammat ovat halunneet ulkoistaa tiekuntien hallintoasiat ja toimitsijamiestyöt ulkopuolisille. Myös perusparannushankkeita tuli vireille ennätysmäärä vuoden 2021 aikana.

Toiminnan laajentuessa heräsi ajatus tehdä tieisännöintiä isommalla porukalla, ja yhtiökumppaneiksi osakeyhtiöön valikoituivat tieisännöitsijä Teijo Kurvinen Mikkelin Ristiinasta ja vuoden tieisännöitsijä 2021 Timo Paunonen Joroisten Kaitaisista. Useamman henkilön voimin pystymme pitämään tiekunnat toimintakykyisinä kaikissa tilanteissa.